TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Barselona gav cirka dobbelt så meget, som de havde lovet
6. maj 2023
Pris:
(Kræver Spot-armbånd)
Volume Village
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Allerede langt over en time inden koncertstart snoede en lang kø sig foran Volume Village som en slange i et særdeles succesfuldt ’Snake’-spil på en gammel Nokia-telefon.

Barselona havde annonceret, at de ville spille materiale fra deres nye album – deres første i tre år – til Soundvenue LIVESpot Festival, og interesseren var tydeligvis stor. Nattekoncerten på Volume Village markerede samtidig slutningen på årets Spot.

Men lige da kulden så ud til at blive kritisk for de ventende masser, blev pladsen foran Volume i den grad varmet op, da Kingtommi kom fræsende ind på pladsen i sin bil – inklusive et mindre band på bagsædet.

Så startede en af de mest unikke koncerter på årets festival. Kingtommi fløj nemlig direkte op på taget af bilen og gav en koncert, der hurtigt blev til noget, der mest af alt mindede om en parkeringspladsfest i en fremtidsdystopi – især fordi Volume Village ligger skummelt-futuristisk under en stor bro.

Kingtommi pendler typisk mellem sårbarhed og rowdy energi, men her var det sidstnævnte, der dominerede. Publikum dansede løssluppent med rundt om bilen.

Derefter gjaldt det aftenens hovednavn.

Barselona gik først på tæt på klokken et, og i modsætning til stort set alle andre Spot-navne fik de ikke kun 30 minutter, men fortsatte i over en time.

Som lovet var der ny musik. Der var to uudgivne sange i form af de melankolsk skinnende ’Lyse nætter’ (ikke et Alberte-cover!) og ’Månen’, der udløste en stærk publikumsreaktion i form af fællesklap. De to numre havde en glat, skinnende lyd samt en tematik om lysende objekter til fælles.

Men ellers mindede koncerten mere om en greatest hits-parade end om en forsigtig test af nyt materiale.

Rud Aslak vandrede ud i salen under ’1 dag er vi 1 minde’ efter at have opildnet publikum lidt på samme måde som en hooliganindpisker i Parken, fik hele salen til at rappe Artigeardits vers på ’Stå op gå ned’ og skabte fællessang utallige gange.

Det blev altså ikke det store ‘nye album’-show. Men i forhold til koncertens omfang fik publikum alligevel sådan cirka dobbelt så meget musik som forventet – og væsentlig flere velkendte (og afholdte) sange.

Barselonas optræden til Soundvenue LIVE endte dermed med at blive Spot Festivals samlende afslutning: En sidste stor koncert, der fik lov til at vare til langt ud på natten. Som om ingen havde lyst til, at det skulle slutte.

Se billederne fra aftenen forneden.

(Foto: Mathias Bak Larsen for Soundvenue)

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS