TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Crossover
Selma Judith tog hul på en ny sæson Crossover-koncerter – med unikt setup
21. november 2022
Pris:
Gratis (UDSOLGT)
Operaen
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Scenen i Operaens foyer lignede ikke sig selv, da Selma Judith skulle spille med Det Kongelige Kapel til Crossover. Faktisk var der slet ikke nogen scene.

Da flygelet var for stort, var den sædvanlige platform, hvor musikerne plejer at optræde, nemlig kort og kontant blevet afmonteret.

Selma Judith og musikerne fra Det Kongelige Kapel stod derfor i øjenhøjde med publikum. Mange af gæsterne sad og drak deres velkomstdrink fra Nohrlund på puder på gulvet lige foran musikerne.

Det gjorde mandagens Crossover – Soundvenue og Det Kongelige Teaters koncertrække hvor nyere artister sammen med Det Kongelige Kapel forener det rytmiske og det klassiske – til en særdeles intim oplevelse. Og den intimitet blev forstærket af koncertens opbygning.

Til Crossover spiller nogle af de stærkeste stemmer på den danske musikscene sammen med et udsnit af Det Kongelige Kapels musikere og skaber en fusion af den klassiske og den rytmiske verden.

I et interview inden sin optræden havde Selma Judith lovet, at den klassiske indflydelse ville få hendes musik til at svulme op »som syltetøjsglas fyldt med vand til randen, der proppes ind i en fryser, så det til sidst sprænger«.

Det gjorde sangene også stedvis, som da strygere løftede ’Hollow Grounds’ til nye luftlag. Men andre steder lod Judith og musikerne fra Det Kongelige Kapel sangene skrumpe helt ned.

Som da Selma Judith spillede ’Her Instead’ med gæstevokalisten Zaar på en uhøjtidelig, næsten samtalende måde, stedvis afbrudt af små grin fra Judith. Til sidst blev alle lag skrællet af sangene, da hun gav ’Kind of Lonely’ som ekstranummer alene med sin harpe.

Derefter var årets sidste Crossover slut. De besøgende fik en gratis Cult at gå hjem på, og forsvandt så ud i den frostkolde novemberaften.

Koncerten med Selma Judith var den første i den nye sæson af Crossover, og den første optræden, hvor flere af den rytmiske kunstners sange havde fået nyt akkompagnement, så sammensmeltningen af det klassiske og rytmiske var endnu mere tydelig.

Det Kongelige Kapel spillede derfor musik af komponisten Hilda Sehested som en integreret del af koncerten.

De næste Crossover-koncerter finder sted den 13. februar og den 3. april. Navnene til de optrædener annonceres i januar.

Så vi ses – forhåbentlig – til næste år!

Indtil da kan du se billeder fra koncerten med Selma Judith forneden.

(Foto: Dejan Obretkovic for Soundvenue)

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS