TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Forpremiere
Forpremiere: Paul Thomas Andersons storroste ‘Licorice Pizza’
1. marts 2022
Pris:
110 kr.
Empire Bio
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Den brillante instruktør bag mesterværker som ’Magnolia’, ’There Will Be Blood’ og ’The Master’ er tilbage med en lækkerbisken, der prydede utallige af de toneangivende amerikanske anmelderes top 10-lister sidste år og står som en vægtig kandidat til flere Oscar-nomineringer.

Vi viste ’Licorice Pizza’ for det første publikum i Danmark ved forpremieren på filmen i Empire Bio præsenteret i samarbejde med Royal Økologisk.

Coming of age-fortællingen foregår ligesom instruktørens gennembrud ’Boogie Nights’ i 70’ernes San Fernando Valley, hvor PTA selv er vokset op, og er hans mest legesyge og humoristiske siden selvsamme ’Boogie Nights’.

Filmen følger den 15-årige highschool-elev Gary, der er tidligere barneskuespiller og forelsker sig i en ti år ældre kvinde, spillet af ingen ringere end musikeren Alana Haim, der har fået stor ros for sin første filmrolle.

Castingen er i det hele taget opsigtsvækkende: Gary spilles af Cooper Hoffman, søn af Paul Thomas Andersons tragisk afdøde hofskuespiller Philip Seymour Hoffman. Og så dukker Bradley Cooper op i en mindeværdig birolle som den legendariske Hollywood-producer Jon Peters.

The Guardian giver ’Licorice Pizza’ topkarakter og kalder den »Paul Thomas Andersons hidtil sjoveste og mest afslappede film«, mens Indiewire – der ligeledes uddeler topkarakter – beskriver filmen som »euforisk«.

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS