TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Forpremiere: Martin Scorseses ’Killers of the Flower Moon’
16. oktober 2023
Pris:
125 kr.
Empire Bio
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio og et nervepirrende blodigt storværk om menneskelig råddenskab.

Behøver vi sige mere?

Rygtet om ’The Killers of the Flower Moon’ var for længst kommet den danske premiere i forkøbet, og det var også en fyldt sal i Empire Bio, der var klar til tre og en halv time i biografsæderne, da vi holdt forpremiere.

Først quizzede vi dog, hvor én heldig – og dygtig – vinder kunne tage et par AirPods Pro med hjem, venligt sponsoreret af vores samarbejdspartner Call me.

Scorseses episke drama kaster lys over et mørkt kapitel i amerikansk historie i form af en række uhyrlige mord på en gruppe indfødte amerikanere i Osage efter et stort oliefund i 1920’erne. Begivenheder, der lagde kimen til FBI’s fødsel.

Leonardo DiCaprio er fantastisk og tæt på uigenkendelig i rollen som den sammenbidte lykkejæger Ernest og hans hustru fra netop Osage-stammen, Mollie, spillet exceptionelt af Lily Gladstone. Filmen er desuden Scorseses første sammenføring af muserne DiCaprio og Robert De Niro i karrieren.

Efter verdenspremieren på Cannes-festivalen kaldte Soundvenues udsendte filmen for »skelsættende«, mens de internationale anmeldere også havde svært ved at få armene ned.

»En fuldstændigt opslugende film«, skrev The Guardian og kvitterede med topkarakter.

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS