TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Crossover
Forpremiere: Den hyldede og Oscar-nominerede ‘The Banshees of Inisherin’
22. januar 2023
Pris:
100 kr.
Empire Bio
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

En af sidste års absolut mest velanmeldte film i USA – og en topkandidat i feltet til dette års Oscar-priser – er ‘The Banshees of Inisherin’, en sorthumoristisk, absurd, voldelig og dybt original filmfortælling.

Så det var dejligt endeligt at vise den for danskerne til Soundvenues forpremiere i Empire Bio.

Bag ‘The Banshees of Inisherin’ står Martin McDonagh, der senest kreerede hittet ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ og i 2008 slog igennem med den sublime nyklassiker ‘In Bruges’, som havde Colin Farrell og Brendan Gleeson i hovedrollerne som et umage lejemordermakkerpar.

Nu genforenes instruktøren for første gang siden med Farrell og Gleeson i en film, der allerede har fået publikum i USA til både at flække at grin og blive sendt hjem med pirrende tankegods.

Gleeson spiller den lærde Colm, der på den lille irske ø Inisherin en dag beslutter sig for, at han ikke længere vil være ven med den let enfoldige Pádraic (Farrell), som han ellers har haft et nært forhold til i mange år. For hver gang Pádraic alligevel opsøger ham, vil han simpelthen klippe en af sine fingre af… !

Colin Farrell kandiderer kraftigt til at hjemtage karrierens første Oscar for rollen, og Soundvenues udsendte skrev fra sidste efterårs Venedig-festival:

»Man må tage hatten af for McDonaghs evne til at forene en melankolsk fortælling om at finde mening i meningsløshed med nogle af de indtil videre bedste grin på årets festival«.

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS