TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Forpremiere
Forpremiere: Sensationen ’Poor Things’
10. januar 2024
Pris:
120 kr.
Empire Bio
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Det var tidligt at hæfte mærkatet »årets vildeste« på en film i januar.

Men vi turde godt tage chancen, når det handlede om Yorgos Lanthimos’ ’Poor Things’, der allerede inden forpremieren havde gået sin sejrsgang i udlandet og er en af årets helt store Oscar-kandidater, selvom den er fuldkommen sindssyg.

Vi præsenterede en af filmens første danske visninger ved forpremieren i Empire Bio.

Emma Stone har sit livs rolle som Bella, en genoplivning af en afdød kvinde med et barns hjerne, skabt af Willem Dafoes monstrøse videnskabsmand Godwin.

Bella er som et femårigt barn i en ung kvindes krop, vaklende i både sprog og krop og fuldkommen filterløs. Godwin holder hende i sit lille mærkværdige mikrokosmos, indtil hendes sind indhenter kroppen, og hun ikke kan holdes tilbage længere.

Det er starten på et absurd sjovt, underligt ømt, utroligt fantasifuldt og ikke mindst særdeles liderligt eventyr, som dårligt kan beskrives, men bare skal ses.

Guldløvevinderen ’Poor Things’ understreger, at græske Yorgos Lanthimos er en af filmverdenens få ægte genier.

Her samler han sine alle sine (virkelig sære) særtræk fra ’Dogtooth’, ’Killing of a Sacred Deer’ og ’The Favourite’ til sin mest ambitiøse film til dato. Et mesterværk, som på sjælden vis forener forlystelsessyg underholdning med total kompromisløshed.

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS