TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Forpremiere: ’Viften’ – en af årets mest opsigtsvækkende danske film
11. april 2023
Pris:
100 kr.
Empire Bio
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Vi præsenterede stolt Anna Neye og Frederikke Aspöcks originale fortælling i ‘Viften’ som de første i Danmark og efter filmen fortalte duoen sammen med skuespiller Sara Fanta Traore om arbejdet med at lave den, som har taget mere end syv år.

Her fortalte de blandt andet om udfordringer med funding, om brugen af humor, valget om at ikke vise vold eksplicit samt om håbet om mere diversitet i dansk film.⁠

’Viften’ udspiller sig hos det danske kolonistyre på Skt. Croix i de Dansk Vestindiske Øer. Vi møder de to sorte kvinder Anna og Petrine, der er venner, men fra vidt forskellige udgangspunkter. Anna er fri og i et forhold med øens danske guvernør, som ellers også har en hustru derhjemme. Petrine er Annas slave.

Rygtet om et gryende oprør og Petrines drøm om at købe sig selv fri får dog den prekære konstellation til at vakle i filmen, der på overfladen kan lyde som en barsk og lidelsesfuld ’12 Years a Slave’-historie.

Men ’Viften’ er fortalt med et satirisk og kulørt blik, der udstiller absurditeten i slaveriet og den danske dobbeltmoral, så brutaliteten i sidste ende nærmest slår endnu hårdere igennem, når dramaet spidser til.

Bag filmen står Anna Neye, der har fået ideen, skrevet manuskriptet og spiller den ene hovedrolle som Anna, mens den anerkendte instruktør Frederikke Aspöck har dirigeret.

Skuespiltalentet Sara Fanta Traore spiller Petrine, mens også Jesper Groth, Claus Riis Østergaard og Caroline Henderson er på rollelisten.

(Foto: Therese Lærke/Soundvenue)

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS