TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Crossover
Crossover: Søn x Det Kgl. Kapel
27. april 2022
Pris:
UDSOLGT
Operaen
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Operaens foyer blev fyldt med rock og politiske undertoner, da Søn og Det Kongelige Kapel mødtes til Crossover-koncert. Det danske bands alsidighed understregedes, da de nærmest skiftede ham i mødet med de klassiske musikere.

Det Kgl. Kapel er verdens ældste orkester, der kan føre dets historiske rødder tilbage til 1448 til trompeterkorpset ved Christian I’s hof. Orkesteret har i dag over 100 musikere tilknyttet, og til Crossover-koncerterne spiller et udvalg af musikerne fra Kapellet. Se billeder fra aftenen nedenfor.

Med debutalbummet ‘Det skandinaviske design’ og opfølgeren ‘Danish Crown’ indkapsler frontmand Kristoffer Jessens tekster »clashet mellem at være en uansvarlig verdenssamfundsborger og en slags woke-person«. Soundvenues anmelder skrev om ‘Danish Crown’, at det er »forvirrende og overvældende, men der er også en mening med galskaben, når Søn overbevisende samler de mange tråde til et kaotisk, men flot musikalsk tidsbillede«.

Crossover er en ambitiøs koncertrække skabt af kulturmediet Soundvenue og Det Kongelige Teater, som sætter nogle af tidens vigtigste bands sammen med musikere fra Det Kongelige Kapel i et format, der udfordrer både publikum og kunstnere. I efteråret 2021 skabte Kapellet uforglemmelige oplevelser sammen med Fraads og Chinah, men Dopha skrev sig ind i koncertrækken tidligere i år-

Det Kongelige Kapel åbner Crossover-koncerterne ved at invitere publikum ind i deres musikalske univers med nogle af de mest populære, klassiske værker. Derefter smelter kapelmusikerne sammen med de medvirkende bands og spiller nye arrangementer af deres hits.

Komponisten Christian Balvig står for de nye arrangementer af Søns numre. Han har tidligere arbejdet sammen med Copenhagen Phil om deres 60 Minutes og lavet scores til flere DR-produktioner, senest Ulven kommer, hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS