TALKS / KONCERTER / FILMVISNINGER
TIDLIGERE EVENT
Crossover
Crossover: Dopha x Det Kgl. Kapel
7. februar 2022
Pris:
Gratis (UDSOLGT)
Operaen
SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS

Sofie Dopha skriver popsange, men de er ofte født ud af en rocknerve og med en guitar som omdrejningspunkt. Det kommer især til udtryk live, hvor den unge musiker sidste år beviste sit værd igen og igen.

Og det var også tilfældet, da hun blandede musikalsk blod med Det Kongelige Kapel – verdens ældste orkester, der kan føre dets historiske rødder tilbage til 1448 til trompeterkorpset ved Christian Is hof. Orkesteret har i dag over 100 musikere tilknyttet, og til Crossover-koncerten spillede Dopha med en messingkvintet og tre operasangere.

»Det er ekstremt spændende at lade den klassiske og rytmiske verden mødes. Der bliver åbnet en masse nye døre og muligheder i min musik, og vi kommer til at tage nogle af sangene i helt nye retninger, jeg nok ikke havde tænkt var mulige, dengang de blev skrevet og produceret«, sagde Dopha, der sidste år imponerede med debutalbummet ‘The Game’, inden koncerten.

Crossover er en ambitiøs koncertrække skabt af kulturmediet Soundvenue og Det Kongelige Teater. Koncerterne sætter nogle af tidens vigtigste bands sammen med musikere fra Det Kongelige Kapel i et format, der udfordrer både publikum og kunstnere. I efteråret 2021 skabte Kapellet uforglemmelige oplevelser sammen med Fraads og Chinah.

Du kan se eller gense de tidligere koncerter her:
Chinah: https://www.instagram.com/tv/CV42Hh3AsMF/

Fraads: https://www.instagram.com/tv/CUc_RcWrx_n/

»Der er en frihed og kæmpe fornøjelse i at nyfortolke sin egen musik, og jeg glæder mig så meget til at få et indblik i Det Kongelige Kapels arbejde ­og ikke mindst til at dele scene med så dygtige musikere. Det bliver en kæmpe oplevelse for mig – men også for publikum«, sagde Dopha.

Det Kongelige Kapel åbner Crossover-koncerterne ved at invitere publikum ind i deres musikalske univers med nogle af de mest populære, klassiske værker. Derefter smelter kapelmusikerne sammen med de medvirkende bands og spiller nye arrangementer af deres hits.

Komponisten Christian Balvig står for de nye arrangementer af Dophas numre. Han har tidligere arbejdet sammen med Copenhagen Phil om deres 60 Minutes og lavet scores til flere DR-produktioner, senest Ulven kommer, hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

SE FLERE SOUNDVENUE LIVE-EVENTS